Nostalgična tura

VIŠEGRAD-TREBINJE-DUBROVNIK-MOSTAR-SARAJEVO

Autobusom – 3 dana- 2 noćenja

Sarajevo spada u one gradove čiji je postanak vezan za dolazak Osmanlija, čiji je razvitak i osnovni oblik uslovljen vekovnom osmanlijskom upravom. Gledan sa visine, taj grad nam govori svojim gradjevinama, baštama i ulicama koje su ispisane i nacrtane na padinama strmih bregova kao na stranicama napola otvorene knjige.

Trebinje koliko je lepo pomalo bajkovito i veoma šarmantno, najbolje se vidi sa brda Crkvine na kojem se nalazi Hercegovačka Gračanica, manastir koji je urađen kao verna kopija istoimenog kosovskog manastira.

Dubrovnik je grad poznat po svojoj kulturnoj baštini, stotine godina starim remek-delima renesansne i barokne arhitekture. Biser Jadrana sa bezbroj priča koje čekaju da budu ispričane.

Mostar,grad poezije.gde se susreće sever s jugom i zapad s istokom, grad u kojem reka Neretva vekovima deli kulture i religije,i gde se različitosti i suprotnosti mogu videti i osetiti na svakom uglu.

Višegrad je grad nobelovca Ive Andrića, poznat zahvaljujući romanu “Na Drini ćuprija”. Grad koji je prepoznatljiv po reci Drini, ribolovcima i drinskoj mladici, drugom po veličini rečnom kanjonu u Evropi i krstarenjima turističkim plovilima.

 

 

 

 

Program putovanja

Dan 1. 13.04.2018. SMEDEREVO–VIŠEGRAD-TREBINJE. Polazak iz Smedereva u 6h sa parkinga kod tvrdjave .Dnevna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.Dolazak u Višegrad oko 12h.

Kulturno istorijska šetnja– ulazi u cenu aranžmana.Obilazak Andrićgrada koji je nastao kao ideja Emira Kusturice o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanog delima i likovima nobelovca Ive Andrića.Poseta čuvenom mostu, koji predstavlja arhitektonsko čudo tog vremena

Nastavak puta ka Trebinju preko nacionalnog parka Sutjeska. Dolazak u Trebinje oko 19h. Smeštaj u hotel. .Noćenje.

Dan 2. 14.04.2018. TREBINJE-DUBROVNIK-TREBINJE. Doručak. Obilazak Trebinja – ulazi u cenu aranžmana: Stari grad – Kastel , poseta zanatskim radionicama ,Osman pašina i Careva dzamija iz 18-og veka.Nastavljamo šetnju kroz Gradski park sa mnoštvom spomenika koje je čuveni pesnik Jovan Dučić poklonio svom gradu.

Poseta Hercegovačkoj Gračanici odakle se pruža bajkovit pogled na čitav grad i Arslanagića most ,koji je 1574. izgradio Mehmed paša Sokolović. Nastavak puta u manastir Tvrdoš. Obilazak Manastira i vinskih podruma.

Poludnevni  izlet u Dubrovnik (ulazi u cenu aranžmana), grad jedinstvene političke i kulturne istorije, svetski poznate kulturno-spomeničke baštine i lepote. Obilazak grada:Franjevački manastir sa najstarijom apotekom u Evropi, Dominikanski manastir u kome se nalazi Ticijanova slika Marije Magdalene, palata Sponza-bivša carinarnica,knežev dvor,Orlandov stub,pravoslavna crkva,ulice Stradun i Prijeko,gradske zidine sa kulama, medju kojima je najlepša Minčeta.Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Povratak u Trebinje .Noćenje.

Dan 3. 15.04.2018. TREBINJE-MOSTAR-SARAJEVO-SMEDEREVO  .Doručak. Napuštanje hotela u 8h. Polazak za Mostar. Kulturno istorijska šetnja gradom na Neretvi – ulazi u cenu aranžmana. Stari grad sa svojim uskim kaldrmisanim ulicama , remek je delo islamske arhitekture: Stari most, Kriva ćuprija, Begova dzamija. Nakon obilaska,slobodno vreme za individualnu šetnju.

Nastavak puta za Sarajevo.

Razgledanje grada-ulazi u cenu aranžmana:Večna vatra ,Saraj, Vjećnica, Inat kuća, Latinska ćuprija, mesto na kom je na Vidovdan 1914. godine Gavrilo Princip izvršio atentat na princa Franca Ferdinanda.Razgledanje Bezistana – prekrivena pijaca u kojoj se nekada prodavala skupocena svila iz Burse. Obilazak Gazi Husref begove džamije iz XVI veka – najstarije, najveće i najlepše dzamije u ovom delu Evrope.

Polazak za Srbiju.Vožnja preko Loznice i Šapca . Očekivani dolazak u ranim jutarnjim satima. Kraj aranžmana.

 

                                  CENA: 70 EURA

 

U cenu ulazi:kružna tura autobusom,dva POLUPANSIONA u hotelu INN 3* u Trebinju,panoramska razgledanja Višegrada, Trebinja ,Dubrovnika, Mostara i Sarajeva, vodič, agencijske usluge.

U cenu ne ulazi:konzumacija jela i pića u  restoranima, putno zdravstveno osiguranje,ulaznice u muzeje i crkve i ekstra troškovi

Polazak:Mesto polaska: Smederevo

Prevoz:Moderan turistički autobus, video & audio oprema, klima .

Raspored sedenja u autobusu je odredjen redosledom prijave.

Smeštaj:HOTEL INN 3*.Lokacija:centar.Sobe:1/2,1/2+1 sa kupatilom , klimom,sat – TV, internetom,telefonom..

Usluga: Doručak  – Svedski sto

Popusti za decu – Deca do 6 godina u pratnji dve odrasle osobe: – 50% (imaju mesto u autobusu, dele ležaj).Za dete od 6 – 12 godina u pratnji dve odrasle osobe: -30% (ima ležaj i mesto u autobusu).

Doplata za 1/1 sobu: + 50% aranžmana .

Putno osiguranje – Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje nije uključeno u cenu. Cena osiguranja za osobe od 19-75 god.  je 110 din po danu/osobi. Za decu od 0 – 19 god- 70 din/ po danu/po osobi.Za osobe preko 75 godina starosti osiguranje je 220 din po danu/po osobi.

Način plaćanja– Cene su po osobi. Aranžman se uplaćuje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.

Mogucnost placanja u 5 mesecnih rata po 1700dinara. Aranzman mora biti isplacen 10 dana pre putovanja ili deponovati cekove.

Agencija zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvidjenog za obilazak i dr.). Minimum za realizaciju aranžmana je 45 prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija ima pravo otkaza aranžmana do 5 dana pre polaska.

Uz ovaj pogram važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Halo Tours.